Skip to main content
tranzactii online in siguranta

Tranzacții online în siguranță

Siguranța tranzacțiilor reprezintă pentru Raiffeisen Bank o prioritate maximă.

Securitatea aplicației de internet banking

Serviciul de internet banking Raiffeisen Online încorporează cele mai moderne și mai sigure tehnologii anti-fraudă. Procesele de autentificare și autorizare sunt securizate prin utilizarea aplicației Raiffeisen SmartToken personalizate pentru fiecare client, care generează coduri de securitate pentru validarea autentificării în aplicație sau autorizarea tranzacțiilor.

Fă cunoștință cu Raiffeisen SmartToken

Am înlocuit cititoarele de carduri cu o aplicație super modernă, 100% online. Cu Raiffeisen SmartToken te bucuri de siguranță deplină pentru că autentificarea și autorizarea sunt procese separate. Când intri în aplicație, SmartTokenul folosește o funcție diferită de generare a unui cod unic de acces, bazat pe un cod generat de ea și introdus mai apoi de tine. Pentru autorizarea plăților, aplicația generează un cod dinamic unic în funcție de sumele tranzacționate și conturi. Descarcă și tu noua aplicație Raiffeisen SmartToken.

Ce mai trebuie să știi despre internet banking?
Autentificare și autorizarea se face prin parolele unice generate de Raiffeisen SmartToken prin cod, la fiecare logare.
La prima autentificare trebuie să introduci codul PIN, iar la autorizare plaților codul unic generat de SmartToken.
Transmiterea informațiilor intre Raiffeisen Bank și utilizatorii Raiffeisen Onlien se face criptat, utilizând protocolul securizat “SSL 128 biți”.
După 15 minute de inactivitate, te vom deconecta automat din aplicație
Serviciul de internet banking va fi blocat dacă vei introduce consecutiv 10 parole incorecte sau la blocarea codului PIN.

Suntem aici pentru tine 24/7

Vei primi suport pentru serviciul de internet banking Raiffeisen Online 24/7!

*2000
număr cu tarif normal, apelabil în orice rețea mobilă din România

004 021 306 3002
număr cu tarif normal, apelabil din orice rețea din România sau din străinătate

Ana, consultantul virtual Raiffeisen Bank, va răspunde 24/7

Programul serviciului de Phone Banking Raiffeisen Direct, pentru tranzacții bancare prin telefon:
luni - vineri 8:00 - 22:00
sâmbăta 9:00 - 17:30

Informații utile pentru siguranța ta online

Transmiterea informațiilor între Raiffeisen Bank și utilizatorii Raiffeisen Online se face criptat, utilizând protocolul securizat “SSL 128 biți”.
Internetul deschide noi oportunități, dar ca să îți protejezi calculatorul, trebuie să te aperi de hackeri. Cu toții am auzit de fraudele online; nu trebuie să folosești cardul la bancomatele “fantomă”. La fel se procedează și pe internet: trebuie să iei câteva masuri elementare de securitate și noi îți spunem cum să faci acest lucru.
Te asigurăm că Raiffeisen Online respectă toate măsurile de securitate, însă nu ne putem ocupa și de calculatorul tău de acasă; aceasta este în întregime responsabilitatea ta.

1. La conectarea în internet banking urmează câțiva pasi simpli pentru a evita surprizele

1. Folosește adresa oficială a băncii, www.raiffeisen.ro, de fiecare dată când accesezi serviciul de internet banking.
2. Verifică întotdeauna certificatul digital de pe serverul la care te conectezi (dublu click pe lăcățelul din dreapta jos sau cel prezentat în bara de adrese a browser-ului). În plus, verifică întotdeauna că ești pe o conexiune sigură, https, și nu http.
Noul Raiffeisen Online are un certificat de tip Extended Validation care pe lângă gradul ridicat de încredere pe care ți-l oferă, facilitează în majoritatea browserelor identificarea mai ușoară a site-ului prin: numele companiei; numele autorității de certificare care a emis certificatul, o culoare distinctă, în general verde în bara de navigație care arată faptul că certificatul a fost verificat și este valid.
3. Nu-ți salva informații legate de securitatea serviciului Raiffeisen Online în memoria calculatorului.
4. Nu oferi nimănui informații despre securitate conturilor tale. Niciodată nu vei fi contact de operatorii noștri pentru a-ți cere informații despre conturi. În cazul în care ți se cer aceste informații, poți fi victima unei fraude.
5. Schimbă IMEDIAT credentialele de accesare și codul de utilizator dacă bănuiești că le cunoaște și o altă persoană.
6. Nu folosi cuvinte uzuale pentru crearea unei parolei (exemplu numele tău sau al câinelui).
7. Nu-ți salva datele personale în calculatoarele din locuri publice.
8. Nu-ți seta sau schimba parola de la un calculator public.
9. Nu lăsa niciodată calculatorul nesupravegheat și logat pe pagina de Raiffeisen Online.
10. Verifică în mod regulat conturile tale!

2. Folosește un firewall

Orice calculator ar trebui să aibă instalat un firewall. Este un program care blochează traficul nedorit, interzice accesul virușilor și nu permite accesul programelor neautorizare de pe net.
Firewall-ul este un program care blochează traficul nedorit între calculatorul tău și Internet. Consideră-l un soldat bine înarmat care stă între calculatorul tău și Internet. Tu alegi ce programe și aplicații se pot conecta la Internet. De exemplu poți să permiți accesul programului autorizat Outlook Express, dar poți restricționa foarte ușor accesul unui program suspect.
Majoritatea firewall-urilor sunt livrate cu un set de instrucțiuni de urmat pas cu pas, așa că nu trebuie să fii expert în calculatoare ca să îl poți utiliza!

3. Folosește un antivirus

De fiecare dată când te conectezi la Internet, te expui pericolului virușilor. Ei te atacă prin intermediul site-urilor, atașamentelor de la e-mail sau pur și simplu se răspândesc de la un calculator la altul. Unii sunt doar enervanți, dar majoritatea virușilor sunt distrugători. De exemplu, unii viruși pot cauza disfunctionalitati ale calculatorului, pot răspândi virușii și la alte calculatoare sau pot permite accesul hackerilor la fișierele și informațiile personale de pe computerul tău.
Poți cumpăra un antivirus sau poți să-l descarci gratuit de pe Internet dacă îl folosești în scop personal. Nu folosi mai mulți antiviruși odată; securitatea nu este dublată și în plus programele se pot încurca unul pe altul. Dacă ai deja un program antivirus instalat te sfătuim să verifici că este actualizat și numai atunci te poți considera protejat!
Lunar apar mii de viruși noi, așa că este important să-ți actualizezi mereu programul (unele programe se actualizează automat, pe altele ar trebui să le actualizezi tu vizitând periodic site-urile marilor producători de antivirus).

4. Blochează programele "spy"

Acesta este un program ascuns în calculatorul tău care îți poate invada toate fișierele tale personale. Uneori este instalat în paralel cu un alt program (utilizat de obicei pentru a descărca muzică de pe Internet) sau se poate instala fără permisiune. Este greu de înlăturat fără un program anti-spy.
Programul “spy” colectează informații despre tine și le răspândește pe Internet, fără acceptul tău. Astfel că este dăunător și reprezintă o încălcare a intimității. În cel mai fericit caz poate să-ți încetinească calculatorul și conexiunea Internet, dar în cel mai rău caz poate să copieze informații confidențiale sau chiar pot fi instruiți să execute acțiuni în numele tău fără că tu să fii informat, în timp ce ești logat în aplicații online. Uneori poate să-ți atace web-browser-ul și să-ți afișeze reclame pop-up nedorite.
Ca să iți dai seama dacă PC-ul tău este afectat de programele “spy”, caută simptome tipice precum: încetinirea vitezei calculatorului și a conexiunii Internet, schimbări neașteptate ale web-browser-ului cum ar fi setarea unui nou homepage sau nedoritele reclame pop-up. Unele programe “spy” pot rămâne nedetectate cât timp îți copiază informațiile, așa încât pentru a fi foarte sigur trebuie să îți instalezi un program anti-spy și să scanezi calculatorul cu regularitate.

5. Evită fraudele online

Te asigurăm că Raiffeisen Bank are pregătit un set de măsuri rapide pentru blocarea tentativelor de fraudă online, intervenind prompt pentru limitarea efectelor și dezactivarea cât mai rapidă a acestora.
Află cum să fii pregătit în caz de fraudă online.