ABC-ul investițiilor
Ai învățat să fii mai cumpătat iar cheltuielile le faci cu cap. Nu mai plătești branduri și urmărești să fii practic, pentru că știi acum că viața înseamnă mai mult decât lucrurile materiale.
Dar cum ar fi dacă ți-ai crea un plan de investiții? Cum ar fi dacă ți-ai pune banii la treabă și ai avea ocazia să-ți transformi economiile în investiții? Acestea, în timp, ți-ar putea asigura bunăstare și stabilitate financiară.
Despre bani, 1:1!
Chiar dacă pare complicat, poți deveni creatorul bunăstării tale financiare. Iată trei idei simple prin care îți poți valorifica economiile și poți investi în tine.
Hai să vorbim 1:1 despre ceea ce contează pentru tine!
În orice moment al vieții ești, poți face mai multe cu banii tăi când posibilitățile se așează într-un plan financiar gândit cu și pentru tine.
Acest articol are un caracter informativ și nu constituie consultanță financiară. Informațiile prezentate sunt pur orientative și nu antrenează banca în angajamente contractuale.
Prezentul document este un material publicitar realizat exclusiv în scop de informare și nu reprezintă o solicitare a unei oferte, nu formează baza pentru vreun contract sau obligațție de orice natură și nu constituie consultanță de investiții sau consiliere de orice fel. Orice decizie de investiție poate fi făcută numai pe baza unei documentații complete.
Investirea în fonduri de investiții se referă la achiziționarea de unități si nu la activele în care investesc fondurile. Atunci când luați decizia de investiție trebuie să aveți în vedere: (i) posibilitatea pierderii întregii investiții, investițiile în fonduri locale nu sunt garantate de un fond de compensare a investitorilor, (ii) investițiile în fondurile de investiții nu sunt depozite bancare, nefiind garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare; (iii) performanţele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare; (iv) riscul nerealizării obiectivelor, inclusiv al diminuării / pierderii integrale a capitalului, (v) operaţiunile depind de fluctuaţiile pieţelor financiare asupra cărora intermediarul și SAI nu au influenţă, (vi) veniturile generate de investiție sunt, de regulă, proporționale cu riscul; (vii) profiturile asociate investițiilor în altă monedă decât RON, pot fi influențate de fluctuațiile cursului de schimb valutar, (viii) performanţa viitoare face obiectul impozitării care depinde de situaţia personală a fiecărui investitor şi care se poate schimba în viitor.
Descrierea detaliată a riscurilor se regăsește în cadrul prospectelor de emisiune ale fondurilor, în Documentul cu Informații Esențiale (DIE) și în documentul de prezentare MiFID al Raiffeisen Bank S.A. Înainte de a lua decizia de a investi, vă rugăm să citiţi prospectul de emisiune şi informaţiile-cheie destinate investitorilor, prevăzute la art. 98 din O.U.G. nr. 32/2012, înainte de a investi în acest fond. Este important să citiți Prospectul detaliat al schemei de pensii Facultative Raiffeisen Acumulare, autorizat prin Decizia CSSPP nr. 210/17.06.2008, înscris în registrul CSSPP FP3-1082, înainte de a deveni participant la acest fond.