Carduri pierdute sau furate
Suna-ne de urgenta la +4 021 306 3002
Ai cardul blocat in bancomat? Bancomatul nu iti ofera suma ceruta? Ti-ai pierdut cardul sau ti-a fost furat? Vrei sa te asiguri ca utilizezi cardul in siguranta maxima? Ti-am pregatit un set de sfaturi utile pentru situatii speciale legate de cardul tau de debit sau de credit, ca sa ai acces permanent la banii tai si sa te simti in siguranta cand folosesti cardurile Raiffeisen Bank.
Pentru a folosi cardul cu tot ce iti poate el oferi si pentru a te asigura ca datele personale si de acces sunt in siguranta, este important sa urmezi cateva recomandari de utilizare:
1. Evita sa tii cardul aproape de surse magnetice puternice sau in vecinatatea imediata a telefonului, deoarece acesta s-ar putea deteriora.
2. Evita sa tii cardul aproape de surse de caldura puternice sau la soare. Fiind din plastic, se poate deforma.
3. Nu pune cardul pe suportul magnetic aflat de obicei langa casele de marcat din magazinele de imbracaminte (utilizat pentru scoaterea alarmelor de imbracaminte).
4. In momentul in care platesti cu un card, urmareste modul in care este utilizat de angajat si cum este trecut doar prin dispozitivul POS aflat la vedere. Atunci cand te afli la restaurant (in special cand calatoresti), este de preferat sa mentionezi ca vei plati cu cardul si sa il inmanezi pentru efectuarea platii doar atunci cand este adus dispozitivul POS mobil. In cazul in care nu este disponibil, urmareste modul in care este utilizat cardul.
5. In momentul in care ai primit cardul, asigura-te ca primul lucru pe care il faci este sa il semnezi pe spate. Asigura-te ca, atunci cand calatoresti, cardul are semnatura pe spate. In cazul in care nu il semnezi, asigura-te ca ai asupra ta un act de identitate atunci cand il folosesti.
6. Daca ai facut o rezervare la hotel cu cardul, verifica la plecare daca a fost blocata de catre hotel o garantie, cu ce suma si pe ce perioada.
7. Este bine ca, de fiecare data cand utilizezi cardul, sa te asiguri ca ai alaturi si un act de identitate care sa dovedeasca ca esti posesorul cardului. Verifica daca exista limitari la retragerea de numerar (limita zilnica sau de alta natura). De asemenea, cardul de cumparaturi permite retrageri lunare de maximum 40% din limita totala acordata de catre banca.
8. Nu iti nota codul PIN pe card. In cazul in care vei pierde cardul sau iti va fi furat si nu ai apucat sa soliciti in timp util blocarea acestuia, persoana care a intrat in posesia cardului iti va putea accesa contul fara a intampina nicio dificultate! Daca vrei totusi sa notezi codul PIN, poti folosi, de exemplu, telefonul mobil sau un carnetel, insa asigura-te ca nu tii carnetelul in acelasi loc cu cardul.
9. Atunci cand doresti sa retragi numerar de la un ATM, asigura-te ca:
- ATM-ul este instalat in perimetrul unei banci, in apropierea acesteia, in incinta unei institutii/companii sau intr-o zona publica cu trafic.
- ATM-ul nu are montate alte dispozitive care sa iti atraga atentia, in special in zona in care introduci cardul.
- Persoanele straine se afla la o distanta care sa nu le permita retinerea codului PIN introdus.
In cazul in care doresti rezervari la hotel sau inchirieri de masini, cardul este un instrument absolut necesar, majoritatea acestora solicitand plata printr-un card de credit. In cazul in care nu ai un card de credit sau de debit, companiile care inchiriaza masini sau receptia hotelului iti pot cere sa lasi o anumita garantie in bani lichizi, caz in care este indicat sa intrebi ce suma si pe ce perioada va fi retinuta aceasta, astfel incat sa nu risti sa ramai fara bani pe perioada calatoriei.
Suna gratuit la numerele de mai jos, disponibile 24/7 sau mergi in cea mai apropiata agentie pentru a sesiza blocarea cardului in bancomat.
*2000
numar cu tarif normal, apelabil in orice retea mobila din Romania
004 021 306 3002
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea din Romania sau din strainatate
Daca ti-ai pierdut sau ti-a fost furat cardul, nu te ingrijora: poti sa-ti blochezi si sa-ti reemiti instant orice card direct din aplicatia Smart Mobile.
Daca nu detii Smart Mobile, e la fel de simplu, poti alege sa apelezi urgent:
*2000
numar cu tarif normal, apelabil in orice retea mobila din Romania
004 021 306 3002
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea din Romania sau din strainatate
Te poate ajuta telefonic si Ana, consultantul virtual Raiffeisen Bank: ea se va putea ocupa de blocarea cardului imediat ce te autentifici telefonic cu CNP si ultimele 4 cifre a unui numar de card activ.
In acelasi timp poti cere blocarea cardului si in orice agentie Raiffeisen, prin completarea formularului “Cerere de inlocuire a cardului sau a codului PIN”
Posibile motive:
- nu ai disponibil in cont sau ai retras deja suma maxima permisa pe luna (40% din limita de credit, in cazul cardurilor de cumparaturi).
- exista o limitare a ATM-ului legata de suma maxima care poate fi retrasa la o tranzactie
- ATM-ul este indisponibil (nu mai are bani sau este nefunctional temporar), caz in care incearca la alt bancomat
*2000
numar cu tarif normal, apelabil in orice retea mobila din Romania
004 021 306 3002
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea din Romania sau din strainatate
Ana, consultantul virtual Raiffeisen Bank, va raspunde 24/7
Programul serviciului de Phone Banking Raiffeisen Direct, pentru tranzactii bancare prin telefon:
luni - vineri 8:00 - 22:00
sambata 9:00 - 17:30
Suna-ne de urgenta la +4 021 306 3002
Pentru setare 3-D Secure, apeleaza Romcard, la +4 021 402 0029.
Vrei sa vorbesti cu cineva din Call Center? Ii gasesti pe colegii nostri specialisti aici
Luni - vineri 8:00 - 22:00
Sambata 9:00 - 17:30
*2000
Numar cu tarif normal, apelabil in orice retea mobila din Romania
Numar cu tarif normal, apelabil din orice retea din Romania sau din strainatate
Aici gasesti paginile pe care le-ai salvat pentru consultare ulterioara.
Pentru a adauga o pagina in lista, da click pe panglica "Salveaza" din partea de sus a paginii respective.
Aici vezi paginile pe care le-ai vizitat recent.