Skip to main content

Arta si cultura

Pentru ca Raiffeisen Bank recunoaste arta si cultura drept domenii de excelenta, a ales sa fie partener de traditie al unora dintre cele mai importante manifestari culturale romanesti. Raiffeisen incearca sa aleaga in fiecare an proiecte valoroase din dorinta de a deschide cat mai multe cai de dialog intre public si artistii romani.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu a avut loc in 2014 sub genericul Unicitate in diversitate. Timp de zece zile, orasul Sibiu s-a transformat intr-o scena uriasa pentru 3500 de artisti, delegati si invitati speciali, din 70 de tari, ce au prezentat 381 de evenimente, reunind in medie 65.000 de spectatori in fiecare zi. Festivalului International de Teatru de la Sibiu reprezinta probabil cel mai complex festival anual din Romania, fiind recunoscut international ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa ca amploare si dimensiune, dupa Festivalul International de la Edinburgh si Festivalul de la Avignon. Banca sustine Festivalul International de Teatru de la Sibiu din 2008. In 2015, in cadrul festivalului, Raiffeisen Bank a primit Premiul pentru un parteneriat de excelenta. 

"Niciodata nu vei putea sa dezvolti un proiect serios fiind singur, fara parteneri la toate nivelurile. Aici vorbim despre un partener foarte serios cum este Raiffeisen Bank, care provoaca de fiecare data, pe langa ajutorul pe care ti-l ofera. Dincolo de o sustinere financiara lucrul cel mai important este o gandire comuna pentru binele celor pentru care lucram, pentru cei carora ne daruim intr-un fel viata, serviciile pe care festivalul le aduce, serviciile pe care partenerul Raiffeisen Bank le aduce." Constantin Chiriac,  Presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Gala Premiilor UNITER

Gala Premiilor Uniter este organizata neintrerupt de 23 de ani, iar Raiffeisen Bank o sustine de 10 ani. Este o colaborare care s-a consolidat in timp si care este recunoscuta in mediul teatral. Printre obiectivele Galei Premiilor Uniter sunt stimularea competitivitatii in interiorul breslei teatrale, promovarea creatiei teatrale romanesti contemporane si contributia la dezvoltarea regionala. 
In 2015, Raiffeisen Bank, a acordat Premiul pentru Debut Anei Bianca Popescu pentru rolul Fata din spectacolul „Numele”, productie a Teatrului Foarte Mic Bucuresti in parteneriat cu Teatrul de Comedie. UNITER a implinit 25 de ani si a organizat aceasta Gala neintrerupt de 23 de ani. Raiffeisen Bank este partener din 2006. 

Festivalul International de Muzica SoNoRo

Banca sustine in calitate de Sponsor Principal Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, care are loc in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. In 2014, aflat la a noua editie, Festivalul SoNoRo si-a propus sa fie un liant muzical intre unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii - Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena. Programul a fost conceput in mod traditional ca un puzzle muzical si a acoperit un repertoriu vast: Mozart, Mendelssohn-Bartholdy, Brahms, Elgar, Debussy, César Franck, John Cage, Monteverdi, Gesualdo, Roby Lakatos, Olivier Messiaen, Sostakovici, Schubert. 

"Raiffeisen Bank este unul dintre cei mai vechi prieteni ai Festivalului SoNoRo si partenerul nostru principal de noua ani. Chiar la inceput, cand demersul in sine parea nerealist, a avut incredere in noi si in propunerile noastre, incredere care ne-a facut sa ajungem, iata, la editia a 10-a. Prin aceasta sustinere am putut planifica pe termen lung si dezvolta comunitatea SoNoRo." Razvan Popovici, director executiv al Festivalului SoNoRo. Editia aniversara SoNoRo THE DREAMERS a avut loc intre 30 octombrie si 15 noiembrie 2015 la Bucuresti, Arad si Cluj.

Undercloud

Raiffeisen Bank sustine Festivalul de Teatru independent Undercloud, initiat de Compania de Teatru D’AYA. Anul trecut a avut loc prima editie internationala si a fost primul an in care festivalul s-a transformat in bursa de spectacole. Festivalul aduce in fata publicului 32 de spectacole, productii ale teatrelor independente din Bucuresti si spectacole independente reprezentative din Anglia, spectacolul „Blind Hamlet” prezentat in Festivalul de la Edinburgh, Franta, spectacolul „A l’ombre de core” prezentat in Festivalul de la Avignon, si Ungaria, spectacolul „Asteptandu-l pe Godot”. La editia din 2014 a festivalului au participat actorii Marcel Iures, Oana Pellea, Marian Ralea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleont, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu, Medeea Marinescu si foarte multi actori foarte tineri. Ediția din 2015 se desfasoara sub sigla programului european EFFE 2015-2016: Europe for Festivals. Festivals for Europe. Festivalul Undercloud a primit acest important certificat ca urmare a cooperarii internationale in domeniul artelor spectacolului.