Skip to main content

Raiffeisen Bank continua sa sustina proiectul Via Transilvanica

Raiffeisen Bank continua si in 2019 sa fie partener strategic pentru Tasuleasa Social in proiectul Via Transilvnica.


  • Comunicate de presă

Bucuresti, 11 februarie 2019 - Raiffeisen Bank continua si in 2019 sa fie partener strategic pentru Tasuleasa Social in proiectul Via Transilvnica. „Banca a inteles de la inceput importanta Via Transilvanica si ne-a sustinut cu idei si implicare directa in proiect. Fara ajutorul bancii, finalizarea primei parti a traseului in 2018 nu ar fi fost posibila. Prin continuarea parteneriatului strategic cu Raiffeisen Bank, Tasuleasa poate sa isi mobilizeze toate fortele pentru a-si indeplini obiectivele in 2019” a spus Alin Uhlmann Useriu, presedinte Tasuleasa Social.

Traseul Via Transilvanica  are aproximativ 1.000 de km, porneste de la Putna pana la Drobeta-Turnu Severin si trece prin zece judete: Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Brasov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinti si Caras-Severin. Fiecare kilometru din acest traseu este semnalizat printr-o borna personalizata. „Finalizarea acestui traseu are nevoie de implicarea activa a fiecaruia dintre noi, a autoritatilor locale, a partenerilor institutionali precum si de sprijinul donatorilor individuali sau al voluntarilor. Acest Drum al nostru se parcurge pe jos, pe bicicleta sau calare, fiecare cu sufletul si gandurile lui” a adaugat Alin Uhlmann Useriu.

La final de septembrie 2018, Asociatia Tasuleasa Social din Piatra Fantanele a inaugurat primii 140 de kilometri din Via Transilvanica (www.viatransilvanica.com), iar  ghidul de implementare, realizat de autoritatile bistritene, a fost omologat de Ministerul Turismului, in asa fel incat proiectul poate merge mai departe.

Tot in 2018 a fost amenajat Monumentul Crucea de Fier, dupa modelul monumentului Cruz de Ferro de pe Camino de Santiago din Spania. Monumentul a fost amplasat in imediata apropiere a primului adapost pentru calatorii Drumului si a fost realizat integral de catre Tasuleasa Social,  donat comunitatii locale, in cinstea drumeților de pe Via Transilvanica. Acestia pot sa lase o piatra la baza monumentului, gest simbolic de renuntare la greutatile vietii. Cu o inaltime de 17 metri, monumentul este vizibil de la distanta, motivand oamenii sa mearga mai departe.  

Via Transilvanica este cel mai nou proiect al Asociatiei Tasuleasa Social in care se regaseste toata experinta acumulata in cei 17 ani de activitate si se inspira din toate proiectele implementate de asociatie pana acum. Tasuleasa Social este un ONG care desfasoara proiecte sociale, educationale, de mediu, culturale etc.

Raiffeisen Bank este o banca universala de top care deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 5.600 de companii. Reteaua bancii in Romania numara peste 400  de unitati, peste 900 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de EPOS-uri si 210 de MFM (automate multifunctionale).


Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;