Raiffeisen Bank si QUALITANCE dezvolta platforma online pentru credite IMM
Raiffeisen Bank si QUALITANCE dezvolta platforma 100% online pentru creditarea IMM-urilor
Bucuresti, 19 noiembrie 2020 – Raiffeisen Bank si QUALITANCE anunta dezvoltarea unei platforme 100% online pentru creditarea intreprinderilor mici si mijlocii. Produsul se afla in etapa de testare cu un grup limitat de clienti ai bancii, urmand ca in 2021, prin noile functionalitati implementate, sa fie disponibil pentru toti clientii IMM ai bancii.
Platforma digitala, al carei proces de dezvoltare a inceput anul acesta, isi propune sa ofere o experienta diferita si eficienta de care intreprinderile mici si mijlocii au nevoie pentru a-si accelera, la randul lor, dezvoltarea in contextul actual. Intregul flux de operatiuni, de la transmiterea ofertei pana la acordarea efectiva a finantarii, se va automatiza complet, un parcurs de creditare de doar cateva minute. Cele mai importante beneficii pe care platforma le aduce clientilor, in urma opiniilor companiilor care au testat-o, sunt rapiditatea in parcurgerea procesului de creditare, respectiv simplitatea si usurinta experientei prin eliminarea etapelor birocratice si a vizitelor in sucursala. In configurarea platformei, s-a pus accentul pe simplificarea interactiunii clientilor cu banca, dar si pe securitatea datelor utilizatorilor.
„Contextul pandemic ne-a demonstrat ca nevoia de accesare a fondurilor pentru sustinerea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii este nu doar reala, ci si imediata. Am accelerat, asadar, dezvoltarea acestei platforme digitale alaturi de QUALITANCE, intelegand specificul clientilor nostri si provocarile acestora. Am testat intens intregul proces alaturi de un grup restrans de companii, iar feedback-ul pozitiv pe care l-am primit ne motiveaza sa continuam dezvoltarea si sa facem disponibil acest instrument de creditare rapid si eficient pentru toti clientii nostri IMM, pana la sfarsitul anului viitor”, declara Vladimir Kalinov, Vicepresedinte Retail Raiffeisen Bank.
„Suntem onorati ca, alaturi de Raiffeisen Bank, avem oportunitatea sa ajutam companiile mici si mijlocii in aceasta perioada plina de provocari. Acest prim succes in colaborarea noastra este rezultatul unei calatorii accelerate, in care am reusit in timp record sa reducem complexitatea si stresul financiar pentru companii. Satisfactia noastra este cu atat mai mare cu cat am regasit in Raiffeisen Bank un partener extrem de dedicat in a crea impact si valoare de lunga durata pentru clientii sai”, completeaza Mike Parsons, CEO QUALITANCE.
Platforma digitala de creditare creata de QUALITANCE pentru Raiffeisen Bank a fost dezvoltata in timp record, din martie pana in noiembrie, parcurgand in ritm accelerat etapele de design, implementare si testare cu o parte din clientii bancii. Platforma a fost construita pe o arhitectura scalabila de microservicii integrate cu sistemele existente ale bancii, in baza unor metodologii de lucru de tipul agile, design thinking, rapid prototyping.
------------------------------
Despre Raiffeisen Bank
Cresterea cu 4% a portofoliului de credite al bancii pana in 30 septembrie 2020, fata de decembrie 2019, confirma faptul ca Raiffeisen Bank a continuat sa finanteze economia romaneasca intr-un ritm sustinut. Banca participa la programul IMM Invest si a aprobat pana acum credite in valoare de peste 1,2 miliarde de lei. Raiffeisen Bank sustine cresterea microintreprinderilor romanesti prin programul european pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala “EaSI” (EU Programme for Employment and Social Innovation), facilitand accesul acestora la imprumuturi de pana la 120.000 lei, fara garantii. Lansat in luna septembrie 2020, noul program de microcreditare vizeaza companiile de dimensiuni reduse, care intampina dificultati in accesarea serviciilor de finantare traditionale. De asemenea, micii fermieri IMM au beneficiat de sprijin prin finantarea in avans a subventiilor APIA, la sfarsitul T3 sunt peste 840 clienti beneficiari, cu un total de peste 210 milioane lei. Printr-un alt program european, “COSME” (Competitive Small Medium Enterprise), aproximativ 200 de IMM-uri au accesat finantari de peste 50 milioane de lei in 2020. In plus, banca participa si la implementarea programului de granturi guvernamentale pentru IMM-uri, in valoare de aproape 1 miliard de euro. De asemenea, Raiffeisen Bank a alocat anul acesta peste 4 milioane de euro pentru startup-urile romanesti si a acordat credite fara garantii, fiecare in valoare de pana la 50.000 euro.
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din Romania si peste 2,1 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.900 de angajati, 340 de agentii in toata tara, 750 de ATM-uri, 373 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 24 000 de POS-uri.
Despre QUALITANCE
QUALITANCE este o companie internationala de tehnologie si inovatie care creeaza produse si business-uri digitale pentru organizatii globale si startup-uri. QUALITANCE foloseste experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentala si tehnologii emergente precum AI si Machine Learning pentru a crea produse si servicii digitale inovatoare si pentru a ajuta organizatii mari sa faca pasul catre economia digitala hiper scalabila a secolului XXI. Compania a fost infiintata in 2007 si are aproximativ 200 de angajati in birourile din Bucuresti, San Francisco, New York si Sydney. Printre clientii QUALITANCE, se numara brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson si News Corp.
QUALITANCE a fost desemnata de catre Financial Times 1000, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe si Technology Fast 500 EMEA, respectiv Inc.5000 Europe, drept una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapida crestere a veniturilor. In 2017, QUALITANCE a primit titlul de Compania Anului din partea Asociatiei Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS). In 2018, QUALITANCE a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti premiul “Made in Romania”, fiind considerata una dintre companiile care vor contribui la cresterea economiei nationale.